Svet
5798 ogledov

Brutalen primer poškodbe dveletne deklice pretresa Hrvaško

Hrvaško reševalno vozilo Profimedia
V bolnišnico jo je pripeljala mati.

Sosednjo Hrvaško pretresa okruten primer zgolj dve leti in pol stare deklice, ki je po hudih poškodbah glave pristala na oddelku za intenzivno nego. Kot poroča hrvaški Index, so deklico v sredo iz bolnišnice v Novi Gradiški premestili v zagrebško bolnišnico, ima pa hude poškodbe glave in možganov. Sumijo, da so deklico pretepali. V bolnišnico jo je sicer pripeljala mati, ki je zatrjevala, da je deklica nerodno padla in se poškodovala. Zdravniki so deklico operirali, zdaj je na inteznivni negi, priključena na respirator in v kritičnem stanju. 

Po Indexovih informacijah so pristojne službe deklico kmalu po rojstvu odvzeli staršema in jo premestili v rejniško družino, a so jo novembra lani vrnili nazaj. Družina ima sicer še tri otroke.

Policija je zdaj sprožila kriminalistično preiskavo, ki naj bi natančno ugotovila, kako je prišlo do poškodb oziroma ali so deklico poškodovali starši. 

Direktor lokalnega centra za socialno delo pa je povedal, da so otroka staršema odvzeli zaradi neurejenih razmer v družini. "Starša sta se kasneje poročila in uredila stanovanjsko situacijo, zato smo jim deklico pripeljali nazaj," je dejal. Kljub temu so odredili nadzor nad starši, opravljali naj bi ga vsaj enkrat ali dvakrat na teden. Zatrdil je, da niso mogli sklepati, da bo prišlo do takšnega dogodka. Otrok naj bi bil "nagnjen k samoagresiji", družinski odnosi pa naj bi bili po njegovih besedah "na nek način urejeni", tudi sosedi naj ne bi imeli kakršnihkoli pripomb.

27-letnemu očetu in 24-letni materi grozi, če ju spoznajo za kriva, do 8 let zaporne kazni.

*Fotografija je simbolna.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar jate
    jate 14:41 02.april 2021.

    evo dokaz ,ko je mati hujša od živali...ALI BO TUDI ONA USMRČENA???? škoda ,ker so ukinili smrtno kazen za človeka oziroma POŠAST!!!!!