Po tem srečanju Kuba ne bo več, kar je bila?

Foto: EPA
Foto: EPA
Barack Obama se bo danes sestal s svojim kubanskim kolegom Raulom Castrom. Gre za zgodovinsko srečanje predsednikov ZDA in Kube, prvo po več kot pol stoletja.
Oglej si celoten članek

Državi sicer nimata diplomatskih stikov. ZDA so diplomatske odnose s Kubo prekinile leta 1959, ko sta Fidel Castro in njegov brat Raul z revolucijo strmoglavila predsednika Kube Fulgencia Batisto, ki so ga podpirale ZDA. 

Na kratko sta se Obama in Catro srečala in rokovala že na začetku srečanja predsednikov ameriškega kontinenta, ki se danes začenja v glavnem mestu Paname.

Foto: EPA Barack Obama, Raul Castro

Obama je namignil, da so ZDA pripravljene Kubo umakniti s seznama držav, ki podpirajo terorizem, kar med drugim onemogoča finančne transakcije med državama, poleg tega pa je voditeljem Latinske Amerike obljubil, da so dnevi, ko so se ZDA vmešavale v njihove zadeve, preteklost, poroča BBC. 

Foto: EPA Barack Obama, sedmo srečanje Amerik

Na vrhu v Panama Cityju so zastopniki vseh 35 držav Severne, Srednje in Južne Amerike. 

Foto: EPA sedmo srečanje Amerik

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • Jz sam upam da bo Kuba uspela ohrant svojo identiteto kljub otoplitvi odnosov. Res majo eno tako zlo posebno kulturo …

  • mph
    17:07 11. April 2015.

    Kako smešno je prebrati kaj takega "da so ZDA pripravljene Kubo umakniti s seznama držav, ki podpirajo terorizem, " s …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.