Po treh mesecih našli nova trupla

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Po strmoglavljenju malezijskega letala Boeing 777 so identificirali 289 žrtev od skupno 298.
Oglej si celoten članek

Na prizorišču strmoglavljenega malezijskega letala Boeing 777 na vzhodu Ukrajine so odkrili še več človeških ostankov. Letalo je strmoglavilo že pred več kot tremi meseci in pol, bilo pa je na poti iz Amsterdama v Kuala Lumpur. Doslej so strokovnjaki identificirali ostanke 289 žrtev od skupno 298 potnikov in članov posadke.

Dostop do prizorišča nesreče je otežen, saj je ta zaradi nenehnih spopadov med vladnimi silami in proruskimi separatisti precej omejen. A nizozemske in ukrajinske ekipe so v petek izkoristile trenutek zatišja.

Najdene človeške ostanke bodo sprva preiskali forenzični strokovnjaki v ukrajinskem mestu Harkov, nato pa jih bodo poslali na Nizozemsko, od koder je bilo največ žrtev te letalske katastrofe.

Preliminarno poročilo, ki so ga strokovnjaki izdali septembra, je razkrilo, da je letalo razpadlo v zraku, in sicer najverjetneje po tem, ko so ga zadeli številni visokoenergetski objekti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.