Svet
9 ogledov

Po treh mesecih našli nova trupla

Nesreča malezijskega letala Profimedias
Po strmoglavljenju malezijskega letala Boeing 777 so identificirali 289 žrtev od skupno 298.

Na prizorišču strmoglavljenega malezijskega letala Boeing 777 na vzhodu Ukrajine so odkrili še več človeških ostankov. Letalo je strmoglavilo že pred več kot tremi meseci in pol, bilo pa je na poti iz Amsterdama v Kuala Lumpur. Doslej so strokovnjaki identificirali ostanke 289 žrtev od skupno 298 potnikov in članov posadke.

Dostop do prizorišča nesreče je otežen, saj je ta zaradi nenehnih spopadov med vladnimi silami in proruskimi separatisti precej omejen. A nizozemske in ukrajinske ekipe so v petek izkoristile trenutek zatišja.

Najdene človeške ostanke bodo sprva preiskali forenzični strokovnjaki v ukrajinskem mestu Harkov, nato pa jih bodo poslali na Nizozemsko, od koder je bilo največ žrtev te letalske katastrofe.

Preliminarno poročilo, ki so ga strokovnjaki izdali septembra, je razkrilo, da je letalo razpadlo v zraku, in sicer najverjetneje po tem, ko so ga zadeli številni visokoenergetski objekti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.