Po zatišju pandemija nove gripe?

Foto: Žurnal24 Kot kaže, smo si prehitro oddahnili.
Svetovna zdravstvena organizacija opozarja, da bo morda morala prvič po 40 letih zaradi vse več primerov nove gripe razglasiti pandemijo.
Oglej si celoten članek

Potem ko so si zdravniki že oddahnili, da se nova gripa umirja, je zdaj s polno močjo izbruhnila v Avstraliji. V zadnjem tednu se je število okuženih početverilo in je zdaj doseglo 1200. Še pred slabim mesecem je imela Avstralija le nekaj primerov nove gripe.

Do zdaj ni še nihče umrl, a zdravniki opozarjajo, da bodo pri tako hitri širitvi zagotovo smrtne žrtve.

Najhuje v Melbournu

Kar tisoč primerov so zabeležili v mestu Melbourne. Zaradi gostovanja v tem mestu je celotna ragbijska ekipa iz mesta Brisbane v karanteni, saj se zdravniki bojijo, da so se okužili. Prav tako v šolah zunaj Melbourna svetujejo otrokom, naj ostanejo doma vsaj nekaj časa, preden pridejo nazaj v šolo.

Pandemija
Svetovna zdravstvena organizacija bo razglasila pandemijo, če bo ugotovila, da se nova gripa množično pojavlja tudi zunaj Južne Amerike, kjer je najprej izbruhnila. Trenutno priznavajo, da so črnogledi in da bodo morda po 40 letih znova razglasili pandemijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.