Svet
0 ogledov

Po zatišju pandemija nove gripe?

Kot kaže, smo si prehitro oddahnili. Žurnal24 main
Svetovna zdravstvena organizacija opozarja, da bo morda morala prvič po 40 letih zaradi vse več primerov nove gripe razglasiti pandemijo.

Potem ko so si zdravniki že oddahnili, da se nova gripa umirja, je zdaj s polno močjo izbruhnila v Avstraliji. V zadnjem tednu se je število okuženih početverilo in je zdaj doseglo 1200. Še pred slabim mesecem je imela Avstralija le nekaj primerov nove gripe.

Do zdaj ni še nihče umrl, a zdravniki opozarjajo, da bodo pri tako hitri širitvi zagotovo smrtne žrtve.

Najhuje v Melbournu

Kar tisoč primerov so zabeležili v mestu Melbourne. Zaradi gostovanja v tem mestu je celotna ragbijska ekipa iz mesta Brisbane v karanteni, saj se zdravniki bojijo, da so se okužili. Prav tako v šolah zunaj Melbourna svetujejo otrokom, naj ostanejo doma vsaj nekaj časa, preden pridejo nazaj v šolo.

Pandemija
Svetovna zdravstvena organizacija bo razglasila pandemijo, če bo ugotovila, da se nova gripa množično pojavlja tudi zunaj Južne Amerike, kjer je najprej izbruhnila. Trenutno priznavajo, da so črnogledi in da bodo morda po 40 letih znova razglasili pandemijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.