Pobijala z mesarsko sekiro

Foto: Žurnal24 Napad v Jeruzalemu Foto: Profimedia Napad v Jeruzalemu Foto: Žurnal24 Napad v Jeruzalemu Foto: Profimedia Napad v jeruzalemu
Palestinca v napadu na sinagogo v Jeruzalemu ubila štiri osebe.
Oglej si celoten članek

Gre za najbolj smrtonosen napad v Jeruzalemu v zadnjih šestih letih. Izvedla sta ga dva Palestinca, oborožena s pištolo in mesarsko sekiro. Napadalca je ustrelila policija, še osem oseb pa je bilo hudo ranjenih.

V času napada je v sinagogi v ortodoksnem predelu zahodnega Jeruzalema molilo 25 oseb. "Pogledal sem in videl nekoga, ki je ljudi streljal od blizu. Nato je prišel še nekdo z nečim, kar je bilo podobno mesarski sekiri, in ponorel," je povedal Josef Posternak.

Tri žrtve so imele dvojno ameriško-izraelsko državljanstvo, ena britansko-izraelsko.

Teroristični napad?

"To obravnavamo kot teroristični napad," je dejal predstavnik policije. Izraelski premier Benjamin Netanjahu je obljubil, da se bodo odzvali s "težko roko", palestinskega predsednika Mahmuda Abasa pa je obtožil podpihovanja nasilja v Jeruzalemu.

Abas je sicer že obsodil napad, gibanje Hamas pa je napadalca, bila sta bratranca, označil za mučenika – krivdo so preložili na Izrael, ki da vzpodbuja napetosti v Jeruzalemu. Odgovornost za napad je prevzelo gibanje Popularna fronta za osvoboditev Palestine, ki je dejanje označilo za herojsko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:35 18. November 2014.

    In Slovenska vlada bi s Pahorjem na čelu priznala Palestino.<br />Absolutno sem proti, najmanj do takratk, dokler Palestina ne prizna …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.