Svet
21 ogledov

Pobijala z mesarsko sekiro

Napad v Jeruzalemu
1/4
Profimedias
Palestinca v napadu na sinagogo v Jeruzalemu ubila štiri osebe.

Gre za najbolj smrtonosen napad v Jeruzalemu v zadnjih šestih letih. Izvedla sta ga dva Palestinca, oborožena s pištolo in mesarsko sekiro. Napadalca je ustrelila policija, še osem oseb pa je bilo hudo ranjenih.

V času napada je v sinagogi v ortodoksnem predelu zahodnega Jeruzalema molilo 25 oseb. "Pogledal sem in videl nekoga, ki je ljudi streljal od blizu. Nato je prišel še nekdo z nečim, kar je bilo podobno mesarski sekiri, in ponorel," je povedal Josef Posternak.

Tri žrtve so imele dvojno ameriško-izraelsko državljanstvo, ena britansko-izraelsko.

Teroristični napad?

"To obravnavamo kot teroristični napad," je dejal predstavnik policije. Izraelski premier Benjamin Netanjahu je obljubil, da se bodo odzvali s "težko roko", palestinskega predsednika Mahmuda Abasa pa je obtožil podpihovanja nasilja v Jeruzalemu.

Abas je sicer že obsodil napad, gibanje Hamas pa je napadalca, bila sta bratranca, označil za mučenika – krivdo so preložili na Izrael, ki da vzpodbuja napetosti v Jeruzalemu. Odgovornost za napad je prevzelo gibanje Popularna fronta za osvoboditev Palestine, ki je dejanje označilo za herojsko.

Komentarjev 1
  • vseimam 20:35 18.november 2014.

    In Slovenska vlada bi s Pahorjem na čelu priznala Palestino.Absolutno sem proti, najmanj do takratk, dokler Palestina ne prizna Izraela.