Počasi v normalne tire

Foto: Žurnal24 Za desettisoče potnikov so bila v zadnjih dneh dom letališča. (Foto: Reuters)
Letalski in mednarodni železniški promet v Evropi se počasi vračata na stare tirnice, a bo minilo še nekaj časa, preden bo vse skupaj steklo po urniku.
Oglej si celoten članek

Londonski Heathrow in letališče Frankfurt sta na svojih spletnih straneh potnike obvestila, da se promet vrača na normalne tirnice. Heathrow je že včeraj odprl drugo letališko stezo, a letalske družbe še vedno letijo po okrnjenem urniku. Pri British Airways napovedujejo, da bodo potrebovali nekaj časa, da se stvari normalizirajo, zato potnike naprošajo, naj se ne odpravljajo na pot, če nimajo potrjenega leta na linijah, ki obratujejo.

Izboljšujejo se tudi razmere na letališču v Frankfurtu, kjer so v torek letala spet vzletala in pristajala. Po pričakovanjih Lufthanse naj bi se razmere uredile v kratkem.

S težavami so se včeraj spopadali tudi v Belgiji, a se je po podatkih naše bralke stanje umirilo. Prihaja sicer do zamud zaradi odstranjevanja ledu in snega na letaliških stezah, do odpovedi letov pa ne prihaja.

Bolje tudi na tirih
Težave so odpravljene tudi v železniškem prometu med Londonom, Brusljem in Parizom. Eurostar obvešča potnike, naj na železniške postaje pridejo največ uro pred odhodom in se tako izognejo gneči in nepotrebnemu čakanju. Danes je sicer odpovedanih devet od 52 vlakov. Vsi, ki bi morali odpotovati z enim od odpovedanih vlakov, bodo premeščeni na naslednji možni vlak.

Razburjeni potniki
Na desettisoče potnikov se je v času pred božičnimi prazniki znašlo v kaosu, ki ga je povzročil sneg. Zaradi slabe obveščenosti potnikov in po nekaterih mnenjih slabe pripravljenosti letališč so se že pojavile zahteve po spremembi zakonodaje, ki bi letališča prisilila k učinkovitejšemu ravnanju v primeru snega in drugih slabih vremenskih pogojev.

Evropska unija že razmišlja o zahtevi po minimalni stopnji zahtevane ustrezne infrastrukture na letališčih v primeru slabega vremena.

Kljub temu, da bo zastojev kmalu konec, so mnogi potniki še vedno razburjeni. "To so bile počitnice najinega življenja. Nočna mora," je za Sky News komentiral nek moški.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.