Pod ruševinami šole najmanj 20 mrtvih otrok

Foto: Epa potres Mehika Foto: Epa potres Mehika Foto: Epa potres Mehika Foto: Epa potres Mehika Foto: Epa potres Mehika Foto: Epa potres Mehika Foto: Epa potres Mehika Foto: Epa potres Mehika Foto: Epa potres Mehika Foto: Epa potres Mehika Foto: Epa potres Mehika Foto: Epa potres Mehika Foto: Epa potres Mehika Foto: Epa potres Mehika Foto: Epa potres Mehika Foto: Epa potres Mehika
Število mrtvih še vedno narašča.
Oglej si celoten članek

Notranji minister Miguel Angel Osorio Chong je potrdil, da je število smrtnih žrtev potresa, ki je včeraj stresel Mehiko, naraslo iz 149 na več kot 200. Izpod ruševin ene od šol so potegnili trupla 22 ljudi, od tega 20 otrok. Še vedno pogrešajo 30 otrok in osem odraslih. Reševalci se trudijo najti preživele. 

Mehiko je včeraj stresel potres z magnitudo 7,1. Po potresu so zabeležili 11 popotresnih sunkov, od katerih je imel najmočnejši magnitudo 4. Žarišče potresa je bilo sedem kilometrov zahodno od mesta Chiautla de Tapia v mehiški provinci Puebla blizu prestolnice na globini 51 kilometrov pod zemeljskim površjem. 

Pretreseni "Tako zelo me skrbi. Ne morem nehati jokati"

Državo je streslo na 32. obletnico uničujočega potresa, ki je leta 1985 zahteval več kot 10.000 življenj. Gmotna škoda je bila ogromna. V spomin na ta dogodek vsako leto na obletnico izvedejo potresno vajo. Včeraj so jo opravili malo pred tem, ko so se stresla tla. 

Adelina Anzures, ravnateljica srednje šole, ki se je delno zrušila, je povedala, da so dve uri pred potresom imeli vajo. "Rekla sem jim, da to ni hec, da moramo biti pripravljeni," je povedala o vaji. Ko so se tla stresla, so hitro odreagirali. Šola se je zrušila, a k sreči ni bil nihče poškodovan. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.