Svet
582 ogledov

Pod ruševinami šole najmanj 20 mrtvih otrok

potres Mehika
1/16
Epa
Število mrtvih še vedno narašča.

Notranji minister Miguel Angel Osorio Chong je potrdil, da je število smrtnih žrtev potresa, ki je včeraj stresel Mehiko, naraslo iz 149 na več kot 200. Izpod ruševin ene od šol so potegnili trupla 22 ljudi, od tega 20 otrok. Še vedno pogrešajo 30 otrok in osem odraslih. Reševalci se trudijo najti preživele. 

Mehiko je včeraj stresel potres z magnitudo 7,1. Po potresu so zabeležili 11 popotresnih sunkov, od katerih je imel najmočnejši magnitudo 4. Žarišče potresa je bilo sedem kilometrov zahodno od mesta Chiautla de Tapia v mehiški provinci Puebla blizu prestolnice na globini 51 kilometrov pod zemeljskim površjem. 

potres Mehika Pretreseni Svet "Tako zelo me skrbi. Ne morem nehati jokati"

Državo je streslo na 32. obletnico uničujočega potresa, ki je leta 1985 zahteval več kot 10.000 življenj. Gmotna škoda je bila ogromna. V spomin na ta dogodek vsako leto na obletnico izvedejo potresno vajo. Včeraj so jo opravili malo pred tem, ko so se stresla tla. 

Adelina Anzures, ravnateljica srednje šole, ki se je delno zrušila, je povedala, da so dve uri pred potresom imeli vajo. "Rekla sem jim, da to ni hec, da moramo biti pripravljeni," je povedala o vaji. Ko so se tla stresla, so hitro odreagirali. Šola se je zrušila, a k sreči ni bil nihče poškodovan. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice