Svet
856 ogledov

V Mehiki narašča število žrtev potresa

Potres v Mehiki Epa
Število žrtev današnjega potresa v Mehiki, ki je z magnitudo 8,2 stresel predvsem pacifiško obalo, še naprej narašča.

Po zadnjih podatkih je potres zahteval najmanj 33 smrtnih žrtev. Jug države sicer še vedno stresajo popotresni sunki. Do sedaj so jih zabeležili približno 185. 

Potres naj bi po navedbah guvernerja Alejandra Murata samo v zvezni državi Oaxaca zahteval 23 življenj. Sedem ljudi je umrlo v zvezni državi Chiapas, dva pa v zvezni državi Tabasco, navedbe oblasti povzema britanski BBC.

Najmanj ena oseba je umrla v sosednji Gvatemali, je sporočil gvatemalski predsednik Jimmy Morales Cabrera.

Le razburkano morje

V Mehiki so do sedaj zabeležili okoli 185 popotresnih sunkov. Po navedbah seizmologov je najmočnejši dosegel magnitudo 6,1. Najhuje je bilo prizadeto mesto Tehuantepec na jugu zvezne države Oaxaca, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Pristojne oblasti so sprva izdale opozorilo za nevarnost cunami za večji del pacifiške obale, od osrednje Mehike vse do Ekvadorja. Opozorilo so kasneje preklicali, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Iz Pacifiškega centra za cunamije so sporočili, da bi valovi lahko dosegli višino treh metrov. Na koncu je potres povzročil le razburkano morje, so sporočile pristojne oblasti.

Mehiški predsednik Enrique Pena Nieto je potres ocenil kot najmočnejšega v zadnjih skoraj 100 letih in pozval prebivalce k previdnosti, saj državo še vedno stresajo popotresni sunki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.