Podgane prizemljile letalo

Foto: Žurnal24 Quantasovo letalo (Foto: Epa)
Quantas. Letalo avstralske družbe je ostalo na tleh, potem ko so v prostorih za osebje našli podgane.
Oglej si celoten članek

Avstralski prevoznik je v zadnjih mesecih redno polnil medije z novicami o takšnih ali drugačnih težavah svojih letal, zdaj pa je za nov udarec poskrbelo pet podganjih mladičev, ki so jih našli v letalu boeing 767 nekaj minut pred poletom iz Sydneyja v Brisbane. Prevozniku ni preostalo drugega, kot da je vse že vkrcane potnike prestavil na drugo letalo in izvedel deratizacijo. Inženirji, ki so nato pregledali letalo, so ugotovili, da so glodavci k sreči pustili letalo, še posebej pa njegove kable nedotaknjene.

Ne vemo, kako so se znašli tam, je pa bilo letalo na izhodnih vratih parkirano že kar nekaj časa pred poletom, je povedala tiskovna predstavnica družbe in dodala, da gre za resnično redek zaplet, ki mu v družbi še niso bili priča.

Motorji, potresa, poplave, podgane
Quantasov velikan, airbus A380, je moral novembra lani zasilno pristati zaradi težav z motorjem, zaradi česar so morali prizemljiti celotno floto teh letal. V preteklih mesecih so družbo močno po žepu udarile tudi naravne nesreče na Japonskem, Novi Zelandiji in v Avstraliji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.