Svet
23 ogledov

Podgane prizemljile letalo

Quantasovo letalo (Foto: Epa) Žurnal24 main
Quantas. Letalo avstralske družbe je ostalo na tleh, potem ko so v prostorih za osebje našli podgane.

Avstralski prevoznik je v zadnjih mesecih redno polnil medije z novicami o takšnih ali drugačnih težavah svojih letal, zdaj pa je za nov udarec poskrbelo pet podganjih mladičev, ki so jih našli v letalu boeing 767 nekaj minut pred poletom iz Sydneyja v Brisbane. Prevozniku ni preostalo drugega, kot da je vse že vkrcane potnike prestavil na drugo letalo in izvedel deratizacijo. Inženirji, ki so nato pregledali letalo, so ugotovili, da so glodavci k sreči pustili letalo, še posebej pa njegove kable nedotaknjene.

Ne vemo, kako so se znašli tam, je pa bilo letalo na izhodnih vratih parkirano že kar nekaj časa pred poletom, je povedala tiskovna predstavnica družbe in dodala, da gre za resnično redek zaplet, ki mu v družbi še niso bili priča.

Motorji, potresa, poplave, podgane
Quantasov velikan, airbus A380, je moral novembra lani zasilno pristati zaradi težav z motorjem, zaradi česar so morali prizemljiti celotno floto teh letal. V preteklih mesecih so družbo močno po žepu udarile tudi naravne nesreče na Japonskem, Novi Zelandiji in v Avstraliji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.