Podgane, večje od mačk

Foto: Žurnal24 Britanski tabloid je poleg zgodbe objavil tudi fotografije ubite živali. (Foto:
Iz Velike Britanije poročajo o pojavu velikanskih podgan, ki z repom v dolžino merijo kar tri četrt metra.
Oglej si celoten članek

Podgane, vsaj dvakrat večje od običajnih, se sprehajajo po enem od mest v angleškem Zahodnem Yorkshiru. "Videla sem že podgane, velike kot mačka, ampak takšnih, kot jih imamo zdaj, pa še ne," je za The Sun povedala podgan vajena domačinka.

Eno od podgan je v kot spravila njena mačka, vendar se je podgana z njo spopadla in pobegnila.

Največja podgana, ki jo je med streljanjem podgan ubil obiskovalec kraja, je merila kar tri četrt metra. "Videl sem že na tisoče podgan, ta pa mi je bila res strašljiva. Tresel sem se, ko sem jo videl. Kdo ve, kam so pobegnile ostale. Vesel sem, da ne živim tukaj," je povedal za The Sun. Z velikanko naj bi namreč bile še tri podobno velike podgane, ki pa so mu ušle.

Strokovnjaki predpostavljajo, da gre za neavtohtono vrsto podgan, ki so ušle lastnikom in se razmnožile v divjini. Lahko bi šlo za žival vrste coypu (nutrija), ki je avtohtona za Južno Ameriko in ima naziv podgana velikanka. Gre za žival, ki deluje kot križanec med podgano in bobrom, v Veliki Britaniji pa so zadnjo opazili pred dvajsetimi leti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.