Svet
161 ogledov

Podgane, večje od mačk

Britanski tabloid je poleg zgodbe objavil tudi fotografije ubite živali. (Foto: Žurnal24 main
Iz Velike Britanije poročajo o pojavu velikanskih podgan, ki z repom v dolžino merijo kar tri četrt metra.

Podgane, vsaj dvakrat večje od običajnih, se sprehajajo po enem od mest v angleškem Zahodnem Yorkshiru. "Videla sem že podgane, velike kot mačka, ampak takšnih, kot jih imamo zdaj, pa še ne," je za The Sun povedala podgan vajena domačinka.

Eno od podgan je v kot spravila njena mačka, vendar se je podgana z njo spopadla in pobegnila.

Največja podgana, ki jo je med streljanjem podgan ubil obiskovalec kraja, je merila kar tri četrt metra. "Videl sem že na tisoče podgan, ta pa mi je bila res strašljiva. Tresel sem se, ko sem jo videl. Kdo ve, kam so pobegnile ostale. Vesel sem, da ne živim tukaj," je povedal za The Sun. Z velikanko naj bi namreč bile še tri podobno velike podgane, ki pa so mu ušle.

Strokovnjaki predpostavljajo, da gre za neavtohtono vrsto podgan, ki so ušle lastnikom in se razmnožile v divjini. Lahko bi šlo za žival vrste coypu (nutrija), ki je avtohtona za Južno Ameriko in ima naziv podgana velikanka. Gre za žival, ki deluje kot križanec med podgano in bobrom, v Veliki Britaniji pa so zadnjo opazili pred dvajsetimi leti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.