Podrobnosti tragedije, v kateri je umrl "kralj narodne glasbe"

Po hudi prometni nesreči v Nemčiji je danes umrl priljubljeni srbski pevec narodne glasbe Šaban Šaulić.
Oglej si celoten članek

Nesreča se je zgodila davi blizu mesta Gütersloh na severozahodu Nemčije, ko se je pevec peljal s koncerta v Bielefeldu na letališče v Dortmundu, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug

Pevec, v Srbiji znan po vzdevku Kralj narodne glasbe, je bil v avtomobilu, ki ga je vozil voznik, ko je vanj na delu avtoceste, zoženem zaradi gradbišča, od zadaj trčil drug avtomobil. Obe vozili je nato odbilo v zaščitno ograjo.

Po navedbah nemške policije je nesrečo povzročil 34-letni nemški državljan, ki je bil vinjen in brez vozniškega dovoljenja.

V nesreči so bili poškodovani vsi trije ljudje iz avtomobila, v katerem je bil pevec. Šaulića so po prometni nesreči prepeljali v bolnišnico, kjer je zaradi hudih poškodb umrl. Star je bil 67 let.

Šaban Šaulić je bil srbski pevec in glasbeni producent. Rojen je bil 6. septembra 1951 v Šabcu. Živel in delal je v Beogradu, imel je tri otroke. Prvi album je izdal leta 1969, ko je bil star 18 let. Za njegovi največji uspešnici veljata skladbi Dođi da ostarimo zajedno in Dva galeba bela. V Srbiji in regiji, tudi v Sloveniji, je imel številne koncerte in nastope.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 10:21 18. Februar 2019.

    In zakaj naj bi nas ta novica morala v Sloveniji zanimati ??????????????????????

  • 08:38 18. Februar 2019.

    dosta bre više

  • 18:48 17. Februar 2019.

    Karambol se je zgodil, a je pevec umrl zaradi zastoja srca in ne zaradi poškodb, ki naj bi jih dobil …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.