Svet
15842 ogledov

Podrobnosti tragedije, v kateri je umrl "kralj narodne glasbe"

Po hudi prometni nesreči v Nemčiji je danes umrl priljubljeni srbski pevec narodne glasbe Šaban Šaulić.

Nesreča se je zgodila davi blizu mesta Gütersloh na severozahodu Nemčije, ko se je pevec peljal s koncerta v Bielefeldu na letališče v Dortmundu, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug

Pevec, v Srbiji znan po vzdevku Kralj narodne glasbe, je bil v avtomobilu, ki ga je vozil voznik, ko je vanj na delu avtoceste, zoženem zaradi gradbišča, od zadaj trčil drug avtomobil. Obe vozili je nato odbilo v zaščitno ograjo.

Po navedbah nemške policije je nesrečo povzročil 34-letni nemški državljan, ki je bil vinjen in brez vozniškega dovoljenja.

V nesreči so bili poškodovani vsi trije ljudje iz avtomobila, v katerem je bil pevec. Šaulića so po prometni nesreči prepeljali v bolnišnico, kjer je zaradi hudih poškodb umrl. Star je bil 67 let.

Šaban Šaulić je bil srbski pevec in glasbeni producent. Rojen je bil 6. septembra 1951 v Šabcu. Živel in delal je v Beogradu, imel je tri otroke. Prvi album je izdal leta 1969, ko je bil star 18 let. Za njegovi največji uspešnici veljata skladbi Dođi da ostarimo zajedno in Dva galeba bela. V Srbiji in regiji, tudi v Sloveniji, je imel številne koncerte in nastope.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Papaja Popi 10:21 18.februar 2019.

    In zakaj naj bi nas ta novica morala v Sloveniji zanimati ??????????????????????

  • tone51 08:38 18.februar 2019.

    dosta bre više

  • Lavdan 18:48 17.februar 2019.

    Karambol se je zgodil, a je pevec umrl zaradi zastoja srca in ne zaradi poškodb, ki naj bi jih dobil v nesreči.