Pogled v notranjost nuklearke

Foto: Žurnal24 (Foto: Youtube)

Your browser doesn’t support HTML5 video

Upravljalec jedrske elektrarne v Fukušimi Tepco je v javnost posredoval drugi posnetek notranjosti poškodovane nuklearke. Radioaktivnost znotraj reaktorja ena je precej visoka.
Oglej si celoten članek

Kot je razvidno iz videoposnetka – ogledate si ga lahko v zavihku VIDEO (vir: Youtube) –, ki ga je snemala robotska kamera, sta znotraj reaktorja nepoškodovana tako električna napeljava kot naprave za dovod vode. Samo sevanje pa je precej nad normalnimi vrednosti.

Tepco je sporočil, da so v poškodovan reaktor postavili posebne filtre, s katerimi bodo poskušali zmanjšati sevanje za dvajsetino trenutne vrednosti. Da bodo razmere v nuklearkah popolnoma nadzorovali, pa bo treba počakati vsaj do konca tega leta.

V potresu pred slabima dvema mesecema in cunamijih, ki so sledili, je bila med najbolj poškodovanimi prav nuklearka v Fukušimi. Izpad električne energije je med drugim povzročil čezmerno segrevanje reaktorjev, zaradi česar je nastalo tudi več eksplozij.

Po predvidevanju strokovnjakov bo varno ustavljanje nuklearke, ki je od Tokia oddaljena 240 kilometrov, trajalo med šest in devet mesecev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.