Pogrešajo skoraj 400 turistov

Foto: EPA
Foto: EPA
V Indoneziji poteka evakuacija na območju, kjer je izbruhnil vulkan. Pogrešajo skoraj 400 turistov.
Oglej si celoten članek

Na območju gore Mount Barujari je izbruhnil vulkan, zaradi česar so z območja že evakuirali več kot tisoč dopustnikov. Kot je sporočila agencija za naravne nesreče, še vedno pogrešajo 390 turistov. Predstavnik agencije je dejal, da upajo, da jih bodo kmalu našli in umaknili na varno, piše New Zealand Herald. 

Po podatkih, ki jih imajo lokalne oblasti, so se turisti prijavili za vzpon na vulkan. Njihov prihod so zabeležili na kontrolni točki, ki se nahaja približno 11 kilometrov od kraterja. Prepričani so, da se turisti še vedno nahajajo v okolici gore, saj običajni treking po poteh okoli gore traja tri dni. 

Okoli 120 turistov naj bi se že vračalo z gore, je za AP povedal vodja indonezijskih reševalcev. Za enkrat ne poročajo, da bi bil kdo od turistov poškodovan. 

Zaradi izbruha vulkana in posledično dima, ki se je vil visoko v nebo, so bili odpovedani tudi leti z mednarodnega letališča Ngurah Rai na Baliju in letališča Selaparang. Vulkan Rinjani je eden od 130 aktivnih vulkanov v Indoneziji. 

 

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:44 28. September 2016.

    Pogrešajo skoraj 400 turistov? No kolikor sem razumel indonezijeske vire se ti pač še niso vrnili, med drugim zato ker …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.