Svet
77 ogledov

Pogrešajo skoraj 400 turistov

Indonezija, Mount Barujari EPA
V Indoneziji poteka evakuacija na območju, kjer je izbruhnil vulkan. Pogrešajo skoraj 400 turistov.

Na območju gore Mount Barujari je izbruhnil vulkan, zaradi česar so z območja že evakuirali več kot tisoč dopustnikov. Kot je sporočila agencija za naravne nesreče, še vedno pogrešajo 390 turistov. Predstavnik agencije je dejal, da upajo, da jih bodo kmalu našli in umaknili na varno, piše New Zealand Herald. 

Po podatkih, ki jih imajo lokalne oblasti, so se turisti prijavili za vzpon na vulkan. Njihov prihod so zabeležili na kontrolni točki, ki se nahaja približno 11 kilometrov od kraterja. Prepričani so, da se turisti še vedno nahajajo v okolici gore, saj običajni treking po poteh okoli gore traja tri dni. 

Okoli 120 turistov naj bi se že vračalo z gore, je za AP povedal vodja indonezijskih reševalcev. Za enkrat ne poročajo, da bi bil kdo od turistov poškodovan. 

Zaradi izbruha vulkana in posledično dima, ki se je vil visoko v nebo, so bili odpovedani tudi leti z mednarodnega letališča Ngurah Rai na Baliju in letališča Selaparang. Vulkan Rinjani je eden od 130 aktivnih vulkanov v Indoneziji. 

 

 

 

 

A video posted by Jelajah Lombok (@jelajahlombok) on Sep 27, 2016 at 9:01pm PDT

 

Komentarjev 1
  • popokatopetl 22:44 28.september 2016.

    Pogrešajo skoraj 400 turistov? No kolikor sem razumel indonezijeske vire se ti pač še niso vrnili, med drugim zato ker kljub opozorilu rajši snemajo izbruh.