Pokvarjeno meso mešali s svežim

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Neko nemško podjetje naj bi kupilo pokvarjeno meso in ga zmešalo s svežim. Preiskovalci nimajo dokazov, da bi takšni izdelki prišli na trgovske police.
Oglej si celoten članek

V nemški deželi Spodnja Saška preiskujejo obrat za predelovanje mesa, za katerega sumijo, da je predeloval pokvarjeno meso. Inšpekcija je junija v obratu izvedla teste. Na podlagi rezultatov inšpekcija sumi, da so v obratu predelovali neustrezno meso. Poleg tega so osumljeni izdajanja lažnih deklaracij in dokumentov o izvoru mesa. Po poročanju Reutersa zaenkrat nimajo dokazov, da bi pokvarjeno meso tudi prodajali.

Nemška televizija ARD je poročala, da naj bi podjetje ugodno kupilo na tisoče ton pokvarjenega mesa, ki so ga nato zmešali s svežim mesom in zanj pripravili novo deklaracijo. Izdelki iz tega mesa bi po poročanju televizije lahko končali na policah kot piščančje hrenovke.

To pa ni prvič letos, da poročamo o neustrezno deklarirani hrani. V začetku leta je v Evropi izbruhnila afera s konjskim mesom. V izdelkih, v katerih na deklaracijah ni bilo navedeno konjsko meso, so namreč našli sledi le-tega. Izdelke je na testiranje poslala tudi Slovenija. V dveh od 140 vzorcev se je pokazala prisotnost konjskega mesa v uradno govejih izdelkih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.