Svet
18 ogledov

Pokvarjeno meso mešali s svežim

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Neko nemško podjetje naj bi kupilo pokvarjeno meso in ga zmešalo s svežim. Preiskovalci nimajo dokazov, da bi takšni izdelki prišli na trgovske police.

V nemški deželi Spodnja Saška preiskujejo obrat za predelovanje mesa, za katerega sumijo, da je predeloval pokvarjeno meso. Inšpekcija je junija v obratu izvedla teste. Na podlagi rezultatov inšpekcija sumi, da so v obratu predelovali neustrezno meso. Poleg tega so osumljeni izdajanja lažnih deklaracij in dokumentov o izvoru mesa. Po poročanju Reutersa zaenkrat nimajo dokazov, da bi pokvarjeno meso tudi prodajali.

Nemška televizija ARD je poročala, da naj bi podjetje ugodno kupilo na tisoče ton pokvarjenega mesa, ki so ga nato zmešali s svežim mesom in zanj pripravili novo deklaracijo. Izdelki iz tega mesa bi po poročanju televizije lahko končali na policah kot piščančje hrenovke.

To pa ni prvič letos, da poročamo o neustrezno deklarirani hrani. V začetku leta je v Evropi izbruhnila afera s konjskim mesom. V izdelkih, v katerih na deklaracijah ni bilo navedeno konjsko meso, so namreč našli sledi le-tega. Izdelke je na testiranje poslala tudi Slovenija. V dveh od 140 vzorcev se je pokazala prisotnost konjskega mesa v uradno govejih izdelkih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.