Pokvarjeno stranišče prekinilo let

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Boeingov dreamliner, ki je letel iz Moskve v Tokio, se je moral vrniti v Moskvo zaradi pokvarjenih stranišč.
Oglej si celoten članek

Letalo japonske družbe Japan Airlines s 151 potniki in člani posadke je vzletelo v sredo zvečer z moskovskega letališča. Približno 2.200 kilometrov severovzhodno od ruske prestolnice so zaznali težave s stranišči in napravami za segrevanje hrane. Zaradi teh težav se je letalo vrnilo v Moskvo.

Težave naj bi bile povezane z električnim sistemom in ne s pregrevanjem litij-ionskih baterij, zaradi katerega so morali po vsem svetu prizemljiti več dreamlinerjev. V zadnjih mesecih so omenjena letala zaradi številnih nevšečnosti prišla na slab glas.

Požar na dreamlinerju na londonskem letališču Heathrow je na primer povzročil začasno popolno zaporo enega izmed največjih letališč na svetu.

Zaradi okvar pri delovanju baterij so bila vsa letala tega tipa od januarja do aprila prizemljena. Šele ko je Boeing razvil nov model baterije, je ameriška zvezna uprava za zračni promet (FAA) dovolila vnovične polete najnovejših Boeingovih letal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.