Svet
24 ogledov

Pokvarjeno stranišče prekinilo let

787 Dreamliner (Foto: EPA) Žurnal24 main
Boeingov dreamliner, ki je letel iz Moskve v Tokio, se je moral vrniti v Moskvo zaradi pokvarjenih stranišč.

Letalo japonske družbe Japan Airlines s 151 potniki in člani posadke je vzletelo v sredo zvečer z moskovskega letališča. Približno 2.200 kilometrov severovzhodno od ruske prestolnice so zaznali težave s stranišči in napravami za segrevanje hrane. Zaradi teh težav se je letalo vrnilo v Moskvo.

Težave naj bi bile povezane z električnim sistemom in ne s pregrevanjem litij-ionskih baterij, zaradi katerega so morali po vsem svetu prizemljiti več dreamlinerjev. V zadnjih mesecih so omenjena letala zaradi številnih nevšečnosti prišla na slab glas.

Požar na dreamlinerju na londonskem letališču Heathrow je na primer povzročil začasno popolno zaporo enega izmed največjih letališč na svetu.

Zaradi okvar pri delovanju baterij so bila vsa letala tega tipa od januarja do aprila prizemljena. Šele ko je Boeing razvil nov model baterije, je ameriška zvezna uprava za zračni promet (FAA) dovolila vnovične polete najnovejših Boeingovih letal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.