Pol kilometra dolg viseči most

Foto: Profimedia Viseči most v Švici Foto: Profimedia Viseči most v Švici Foto: Profimedia Viseči most v Švici Foto: Profimedia Viseči most v Švici Foto: Profimedia Viseči most v Švici
V bližini švicarskega kraja Zermatt so slovesno odprli 494 metrov dolg viseči most, preko katerega je mogoče prečkati kanjon Grubengufer.
Oglej si celoten članek

Most se ponekod dviguje tudi 85 metrov nad breznom in je po zatrjevanju turističnega urada v Zermattu najdaljši viseči most na svetu.

Novi most je nadomestil prejšnjega, ki je bil zaradi padajočih skal poškodovan in so ga morali leta 2010 zapreti. Na mostu so med drugim vgradili poseben sistem, ki preprečuje njegovo nihanje, so še sporočili iz turističnega urada Zermatt.

Novi most je sestavni del dvodnevne pohodniške poti med Zermattom in Grächenom na jugu Švice in omogoča razgled na 4478 visoko goro Matterhorn.

V kraju Reutte na avstrijskem Tirolskem se ponašajo s podobnim visečim mostom, ki pa je dolg "vsega" 405 metrov, a se ponekod dviguje do 110 metrov visoko, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Foto: Profimedia Viseči most v Švici

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.