Svet
2225 ogledov

Pol kilometra dolg viseči most

Viseči most v Švici
1/5
V bližini švicarskega kraja Zermatt so slovesno odprli 494 metrov dolg viseči most, preko katerega je mogoče prečkati kanjon Grubengufer.

Most se ponekod dviguje tudi 85 metrov nad breznom in je po zatrjevanju turističnega urada v Zermattu najdaljši viseči most na svetu.

Novi most je nadomestil prejšnjega, ki je bil zaradi padajočih skal poškodovan in so ga morali leta 2010 zapreti. Na mostu so med drugim vgradili poseben sistem, ki preprečuje njegovo nihanje, so še sporočili iz turističnega urada Zermatt.

Novi most je sestavni del dvodnevne pohodniške poti med Zermattom in Grächenom na jugu Švice in omogoča razgled na 4478 visoko goro Matterhorn.

V kraju Reutte na avstrijskem Tirolskem se ponašajo s podobnim visečim mostom, ki pa je dolg "vsega" 405 metrov, a se ponekod dviguje do 110 metrov visoko, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Viseči most v Švici | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.