Pol leta zapora za majhno krajo

Foto: EPA
Foto: EPA
23-letni študent iz Londona bo moral za pol leta v zapor, ker je med zadnjimi neredi v britanski prestolnici iz trgovine ukradel ustekleničeno vodo, ki je stala štiri evre (3,5 funta).
Oglej si celoten članek

Nicolas Robinson je nedeljske nerede v londonski četrti Bristol izkoristil za "častno" krajo ustekleničene vode v Lidlovi trgovini, ko se je od obiska pri dekletu vračal domov. Ko je zagledal policiste, je vodo odvrgel stran in začel teči, a mu pobeg ni uspel. Po aretaciji je krajo tudi priznal.

Njegov odvetnik je pred sodnikom dejal, da so ga "ujeli v trenutku" in da je bil "zelo osramočen". A to sodnika Alana Baldwina ni omehčalo, saj je, kot poroča Daily Telegraph, študenta obsodil na šest mesecev zaporne kazni zaradi samega ozadja dogajanja na londonskih ulicah. Kot je dejal v obrazložitvi, je šlo za plenjenje, ki je povzročilo veliko gmotno škodo.

Sodnik je pri izreku kazni upošteval nekatere olajševalne okoliščine – njegovo preteklo nekaznovanost in izobrazbo – in ga ni poslal na glavno britansko sodišče, kjer bi mu sodniki lahko izrekli še hujšo kazen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 10:26 12. Avgust 2011.

    Potem mi pa povejte v cem je razlika med njimi in npr. Egipcani in Tunizijci?

  • 23:13 11. Avgust 2011.

    Neverjetno kako so prijeli barabe in jih hitro obsodili. Vsa čast. Še pretepst bi jih morali!

  • 22:47 11. Avgust 2011.

    Torej so Angleži enaki sralci kot pri nas. Kurje tatove v arest, barabe ki so pokradle in zafurale miljone pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.