Svet
42 ogledov

Pol leta zapora za majhno krajo

London protesti EPA
23-letni študent iz Londona bo moral za pol leta v zapor, ker je med zadnjimi neredi v britanski prestolnici iz trgovine ukradel ustekleničeno vodo, ki je stala štiri evre (3,5 funta).

Nicolas Robinson je nedeljske nerede v londonski četrti Bristol izkoristil za "častno" krajo ustekleničene vode v Lidlovi trgovini, ko se je od obiska pri dekletu vračal domov. Ko je zagledal policiste, je vodo odvrgel stran in začel teči, a mu pobeg ni uspel. Po aretaciji je krajo tudi priznal.

Njegov odvetnik je pred sodnikom dejal, da so ga "ujeli v trenutku" in da je bil "zelo osramočen". A to sodnika Alana Baldwina ni omehčalo, saj je, kot poroča Daily Telegraph, študenta obsodil na šest mesecev zaporne kazni zaradi samega ozadja dogajanja na londonskih ulicah. Kot je dejal v obrazložitvi, je šlo za plenjenje, ki je povzročilo veliko gmotno škodo.

Sodnik je pri izreku kazni upošteval nekatere olajševalne okoliščine – njegovo preteklo nekaznovanost in izobrazbo – in ga ni poslal na glavno britansko sodišče, kjer bi mu sodniki lahko izrekli še hujšo kazen.

Komentarjev 3
  • kompjut 10:26 12.avgust 2011.

    Potem mi pa povejte v cem je razlika med njimi in npr. Egipcani in Tunizijci?

  • Frajer 23:13 11.avgust 2011.

    Neverjetno kako so prijeli barabe in jih hitro obsodili. Vsa čast. Še pretepst bi jih morali!

  • roscha 22:47 11.avgust 2011.

    Torej so Angleži enaki sralci kot pri nas. Kurje tatove v arest, barabe ki so pokradle in zafurale miljone pa pustit ali dokapitalizirat.Jebeludzbunjenog.press