Policija preiskala več sto bordelov

Foto: Žurnal24 Iskali so predvsem ženske, ki so prisiljene v prostitucijo. (Foto: AFP)
V okviru boja proti trgovini z ljudmi nemška policija vdrla v okoli 600 bordelov po državi. Iskali predvsem ženske iz Zahodne Afrike, ki so prisiljene v prostitucijo.
Oglej si celoten članek

V operaciji je sodelovalo več kot sto policijskih postaj v 13 od skupno 16 zveznih dežel. Našli so okrog sto žensk, ki so prisiljene v prostitucijo.

Operacijo so izvedli na podlagi večletne preiskave obsežne kriminalne mreže, ki se ukvarja s prostitucijo žensk predvsem iz Zahodne Afrike, organizirano trgovino z ljudmi in pranjem denarja, je povedal vodja nemške kriminalne policije Jörg Ziercke.

Pri tem je izpostavil velik pomen strokovnega dela z žrtvami, saj se izjemno redko same odločajo za prijavo zlorab policiji. Z žrtvami je zato treba vzpostaviti zaupanje, saj je samo z njihovim sodelovanjem mogoče razbiti krog odvisnosti, nasilja in groženj, v katerega so pahnjene.

V Nemčiji je sicer prostitucija zakonita.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.