Svet
0 ogledov

Policija preiskala več sto bordelov

Iskali so predvsem ženske, ki so prisiljene v prostitucijo. (Foto: AFP) Žurnal24 main
V okviru boja proti trgovini z ljudmi nemška policija vdrla v okoli 600 bordelov po državi. Iskali predvsem ženske iz Zahodne Afrike, ki so prisiljene v prostitucijo.

V operaciji je sodelovalo več kot sto policijskih postaj v 13 od skupno 16 zveznih dežel. Našli so okrog sto žensk, ki so prisiljene v prostitucijo.

Operacijo so izvedli na podlagi večletne preiskave obsežne kriminalne mreže, ki se ukvarja s prostitucijo žensk predvsem iz Zahodne Afrike, organizirano trgovino z ljudmi in pranjem denarja, je povedal vodja nemške kriminalne policije Jörg Ziercke.

Pri tem je izpostavil velik pomen strokovnega dela z žrtvami, saj se izjemno redko same odločajo za prijavo zlorab policiji. Z žrtvami je zato treba vzpostaviti zaupanje, saj je samo z njihovim sodelovanjem mogoče razbiti krog odvisnosti, nasilja in groženj, v katerega so pahnjene.

V Nemčiji je sicer prostitucija zakonita.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.