Policija ubila stavkajoče delavce

Foto: Reutres
Foto: Reutres
Policija je v Kambodži streljala na stavkajoče tekstilne delavce, pri tem pa so bili po prvih podatkih ubiti najmanj trije ljudje.
Oglej si celoten članek

Ranjeni naj bi bili še dve osebi. Pred tem so nastali izgredi med policijo in stavkajočimi delavci, ki so policiste obmetavali s palicami, kamni in molotovkami. Policija je najprej izstrelila opozorilne strele v zrak, nato pa po navedbah fotografa AFP streljala na protestnike.

Želijo višjo minimalno plačo

Stavkajoči tekstilni delavci zahtevajo podvojitev minimalne plače, ki je trenutno 60 evrov, vlada pa je predlagala 25-odstotno zvišanje plače. Večina tekstilnih tovarn v državi je zaradi stavke zaprta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:32 3. Januar 2014.

    Pri nas je mnogo delavcev ki plače sploh ne dobije,pa tudi dajatve niso plačane za pokojnino, pa za zdravsveno zavarovanje, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.