Polil jo je s kislino, a mu je oprostila

Foto: Reuters Iran, kislima, Ameneh Bahrami Foto: Reuters Iran, kislima, Ameneh Bahrami Foto: Reuters Iran, kislima, Ameneh Bahrami Foto: Reuters Iran, kislima, Ameneh Bahrami
Iranka, ki je pred sedmimi leti oslepela v napadu s kislino, se je odpovedala pravici do maščevanja po načelu oko za oko, zob za zob. "To sem storila zaradi boga, za mojo deželo in zase," je pojasnila svojo nepričakovano odločitev.
Oglej si celoten članek

Danes 32-letno Ameneh Bahrami je septembra 2004 pred službo pričakal njen sošolec s fakultete, 25-letni Majid Emovahedi, ki jo je pred tem zaprosil za roko, a je njegovo snubitev zavrnila.

Po obrazu jo je polil z žvepleno kislino in odtlej je iznakažena in slepa. Zdravniki ji vida niso uspeli povrniti niti s številnimi operacijami.

Enaka kazen za napadalca

Ameneh se je maščevanju odpovedala v zadnjem trenutku, poroča BBC. Danes bi namreč v teheranski bolnišnici morali kaznovati napadalca, a mu je Ameneh oprostila v zadnjem trenutku. "To sem storila zaradi boga, za mojo deželo in zase," je dejala iranski tiskovni agenciji ISNA in dodala, da se je sedem let borila za maščevanje, zdaj pa se počuti osvobojeno, ker se to vendarle ni zgodilo.

"Nikoli se mu nisem želela maščevati in nikoli nisem želela, da se kazen dejansko izvrši. Nikoli mu ne bi odvzela vida," je dejala.

Emovahedi je zaradi napada na Bahramijevo v zaporu, po nepričakovanem preobratu pa še ni jasno, ali bo zdaj izpuščen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:24 1. Avgust 2011.

    evo to vam je 'čista' muslimanka vera, da bi Ž to M naredila bi jo že davno obesili oz še …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.