Svet
18 ogledov

Polil jo je s kislino, a mu je oprostila

Iran, kislima, Ameneh Bahrami
1/4
Reuters
Iranka, ki je pred sedmimi leti oslepela v napadu s kislino, se je odpovedala pravici do maščevanja po načelu oko za oko, zob za zob. "To sem storila zaradi boga, za mojo deželo in zase," je pojasnila svojo nepričakovano odločitev.

Danes 32-letno Ameneh Bahrami je septembra 2004 pred službo pričakal njen sošolec s fakultete, 25-letni Majid Emovahedi, ki jo je pred tem zaprosil za roko, a je njegovo snubitev zavrnila.

Po obrazu jo je polil z žvepleno kislino in odtlej je iznakažena in slepa. Zdravniki ji vida niso uspeli povrniti niti s številnimi operacijami.

Enaka kazen za napadalca

Ameneh se je maščevanju odpovedala v zadnjem trenutku, poroča BBC. Danes bi namreč v teheranski bolnišnici morali kaznovati napadalca, a mu je Ameneh oprostila v zadnjem trenutku. "To sem storila zaradi boga, za mojo deželo in zase," je dejala iranski tiskovni agenciji ISNA in dodala, da se je sedem let borila za maščevanje, zdaj pa se počuti osvobojeno, ker se to vendarle ni zgodilo.

"Nikoli se mu nisem želela maščevati in nikoli nisem želela, da se kazen dejansko izvrši. Nikoli mu ne bi odvzela vida," je dejala.

Emovahedi je zaradi napada na Bahramijevo v zaporu, po nepričakovanem preobratu pa še ni jasno, ali bo zdaj izpuščen.

Komentarjev 1
  • lilihip 15:24 01.avgust 2011.

    evo to vam je 'čista' muslimanka vera, da bi Ž to M naredila bi jo že davno obesili oz še huje kamenjali, morala bi vstrajat do konca ker dokler eden ne bo naj**al bodo še naprej dekleta polivali s kislino!!!