Politik mesec preživel z 64 evri

Foto: Žurnal24
Estonski politik Heimar Lenk je mesec dni preživel s 64 evri, kolikor znaša minimalna socialna podpora v državi.
Oglej si celoten članek

Pozornost javnosti je s tem želel preusmeriti na težave, s katerimi se soočajo tisti, ki morajo s tolikšno vsoto preživeti vsak mesec. "Porabil sem le 64 evrov za hrano, prejemniki podpore pa morajo ta znesek razporediti še za druge stroške, kot je nakup obleke ali higienskih pripomočkov," je povedal, potem ko je zaključil svoj enomesečni poskus. "Izgubil sem približno tri kilograme," je dejal Lenk, sicer nekdanji novinar in član estonskega paralamenta iz vrst opozicijske leve sredine.

Uspelo mu je preživeti z dvema evroma na dan, tako da je jedel poceni ovsene kosmiče, bel kruh in spil veliko čaja. "Trenutna vsota, ki jo parlament namenja za osnovno socialno pomoč, ne more pokriti osnovnih življenjskih stroškov," je dejal Lenk, ki meni, da bi primerna vsota za kritje stroškov hrane in oblačil morala znašati 278 evrov. Številni člani estonske vladajoče desničarske koalicije so ga obtožili populizma. "Moja priljubljenost pri ženskah je strmo narasla, popolne neznanke so me nagovarjale v supermarketih, kjer sem iskal najcenejšo hrano," je obtožbe komentiral Lenk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.