Svet
17 ogledov

Politik mesec preživel z 64 evri

Žurnal24 main
Estonski politik Heimar Lenk je mesec dni preživel s 64 evri, kolikor znaša minimalna socialna podpora v državi.

Pozornost javnosti je s tem želel preusmeriti na težave, s katerimi se soočajo tisti, ki morajo s tolikšno vsoto preživeti vsak mesec. "Porabil sem le 64 evrov za hrano, prejemniki podpore pa morajo ta znesek razporediti še za druge stroške, kot je nakup obleke ali higienskih pripomočkov," je povedal, potem ko je zaključil svoj enomesečni poskus. "Izgubil sem približno tri kilograme," je dejal Lenk, sicer nekdanji novinar in član estonskega paralamenta iz vrst opozicijske leve sredine.

Uspelo mu je preživeti z dvema evroma na dan, tako da je jedel poceni ovsene kosmiče, bel kruh in spil veliko čaja. "Trenutna vsota, ki jo parlament namenja za osnovno socialno pomoč, ne more pokriti osnovnih življenjskih stroškov," je dejal Lenk, ki meni, da bi primerna vsota za kritje stroškov hrane in oblačil morala znašati 278 evrov. Številni člani estonske vladajoče desničarske koalicije so ga obtožili populizma. "Moja priljubljenost pri ženskah je strmo narasla, popolne neznanke so me nagovarjale v supermarketih, kjer sem iskal najcenejšo hrano," je obtožbe komentiral Lenk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.