Poljska podpisala Lizbonsko pogodbo

Foto: Žurnal24 Podpisu Lizbonske pogodbe na Poljskem je prisostvoval tudi predsednik Evropske k
Poljski predsednik Lech Kaczynski je med posebno slovesnostjo v Varšavi podpisal Lizbonsko pogodbo. S tem je postopek ratifikacije nove evropske pogodbe na Poljskem tudi zaključen.
Oglej si celoten članek
Kaczynski je ob podpisu dejal, da pogodba pomeni " spremembo kakovosti" Evropske unije. Izrazil je prepričanje, da bo poskus z novo institucionalno ureditvijo povezave uspel.

Poljska je sicer s tem podpisom odpravila še predzadnjo oviro na poti k ratifikaciji nove pogodbe Evropske unije v vseh 27 državah članicah. Predsednik je pogodbo podpisal na posebni slovesnosti, na katero je povabil najvišje predstavnike unije na čelu švedskim premierom Frederikom Reinfeldtom, ki trenutno predseduje uniji, predsednikom Evropske komisije Josejem Manuelom Barrosom ter predsednikom Evropskega parlamenta Jerzyjem Buzekom.

Pred slavnostjo se je poljski predsednik na samem srečal z Barrosom. Govorila sta o prihodnosti Evropske unije po začetku veljave reformne pogodbe, ki naj bi bistveno okrepila moč ter mednarodno vlogo 27-ih držav članic.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.