Svet
1 ogledov

Poljska podpisala Lizbonsko pogodbo

Podpisu Lizbonske pogodbe na Poljskem je prisostvoval tudi predsednik Evropske k Žurnal24 main
Poljski predsednik Lech Kaczynski je med posebno slovesnostjo v Varšavi podpisal Lizbonsko pogodbo. S tem je postopek ratifikacije nove evropske pogodbe na Poljskem tudi zaključen.
Kaczynski je ob podpisu dejal, da pogodba pomeni " spremembo kakovosti" Evropske unije. Izrazil je prepričanje, da bo poskus z novo institucionalno ureditvijo povezave uspel.

Poljska je sicer s tem podpisom odpravila še predzadnjo oviro na poti k ratifikaciji nove pogodbe Evropske unije v vseh 27 državah članicah. Predsednik je pogodbo podpisal na posebni slovesnosti, na katero je povabil najvišje predstavnike unije na čelu švedskim premierom Frederikom Reinfeldtom, ki trenutno predseduje uniji, predsednikom Evropske komisije Josejem Manuelom Barrosom ter predsednikom Evropskega parlamenta Jerzyjem Buzekom.

Pred slavnostjo se je poljski predsednik na samem srečal z Barrosom. Govorila sta o prihodnosti Evropske unije po začetku veljave reformne pogodbe, ki naj bi bistveno okrepila moč ter mednarodno vlogo 27-ih držav članic.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.