Poltovornjak treščil v gledalce

Foto: Žurnal24 (Foto: California 200)
Na dirki terencev v Kaliforniji je umrlo najmanj osem ljudi, ko je vanje zavozil udeleženec dirke. Avto je pod seboj dobesedno poteptal nekaj ljudi.
Oglej si celoten članek

V puščavi v Kaliforniji je potekala nočna dirka terencev, ki je privabila veliko gledalcev. Eden od voznikov je izgubil kontrolo nad vozilom in se zaletel v skupino gledalcev, poroča BBC.

Nesreča se je po pričevanju fotografa AP-ja Davida Conklina zgodila le nekaj trenutkov po začetku dirke. Kot pravi, je vozilo zletelo v zrak in ljudje so začeli kričati.

„Avto se je prevračal in pod seboj teptal ljudi, nekateri so kar odleteli stran,“ pripoveduje Conklin. „Slišal sem kričanje,“ pripoveduje, ki je spremljal dirko. „Videl sem žensko, ki je imela poškodovano glavo in je ležala v mlaki krvi, nekdo je bil stisnjen pod avtomobilom.“

Voznik se pri tem ni poškodoval, a so začeli ljudje vanj metati kamenje, zato je pobegnil.

Več deset tisoč gledalcev je spremljalo dirko, nekateri so stali čisto blizu steze, ki ni bila v celoti zaščitena z ograjo. Po prvih podatkih je na dirki California 200 umrlo najmanj 8 ljudi , 12 je ranjenih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.