Svet
7 ogledov

Poltovornjak treščil v gledalce

(Foto: California 200) Žurnal24 main
Na dirki terencev v Kaliforniji je umrlo najmanj osem ljudi, ko je vanje zavozil udeleženec dirke. Avto je pod seboj dobesedno poteptal nekaj ljudi.

V puščavi v Kaliforniji je potekala nočna dirka terencev, ki je privabila veliko gledalcev. Eden od voznikov je izgubil kontrolo nad vozilom in se zaletel v skupino gledalcev, poroča BBC.

Nesreča se je po pričevanju fotografa AP-ja Davida Conklina zgodila le nekaj trenutkov po začetku dirke. Kot pravi, je vozilo zletelo v zrak in ljudje so začeli kričati.

„Avto se je prevračal in pod seboj teptal ljudi, nekateri so kar odleteli stran,“ pripoveduje Conklin. „Slišal sem kričanje,“ pripoveduje, ki je spremljal dirko. „Videl sem žensko, ki je imela poškodovano glavo in je ležala v mlaki krvi, nekdo je bil stisnjen pod avtomobilom.“

Voznik se pri tem ni poškodoval, a so začeli ljudje vanj metati kamenje, zato je pobegnil.

Več deset tisoč gledalcev je spremljalo dirko, nekateri so stali čisto blizu steze, ki ni bila v celoti zaščitena z ograjo. Po prvih podatkih je na dirki California 200 umrlo najmanj 8 ljudi , 12 je ranjenih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.