Ponarejali kot za stavo

Foto: Žurnal24 Policija je v Evropi in Združenih državah aretirala 178 ljudi, ki so sodelovali
Policija je v Evropi in Združenih državah aretirala 178 ljudi, ki so sodelovali v mednarodni navezi ponarejanja kreditnih kartic. Celotna prevara naj bi bila vredna kar 20 milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

V akciji, ki se je odvijala zadnji dve leti, so sodelovali policisti in kriminalisti iz 14 držav. Prva racija se je zgodila v Španiji, kjer je policija odkrila kar 120.000 ukradenih številk kreditnih kartic in 5.000 ponarejenih kartic. V akciji je bilo aretiranih 76 ljudi, obenem pa so odkrili tudi dva laboratorija, namenjena natančnemu ponarejanju.

Racije so se nadaljevale v Romuniji, Franciji, Italiji, Nemčiji, na Irskem in v Združenih državah, sledile so aretacije v Avstraliji, na Švedskem, v Grčiji, na Finskem in na Madžarskem. Z generalne policijske uprave so nam odgovorili, da o akciji španskih kolegov niso bili obveščeni. Prav tako v akciji slovenska policija ni sodelovala niti nimajo informacij, da so bili med aretiranimi tudi slovenski državljani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.