Svet
15 ogledov

Ponarejali kot za stavo

Policija je v Evropi in Združenih državah aretirala 178 ljudi, ki so sodelovali Žurnal24 main
Policija je v Evropi in Združenih državah aretirala 178 ljudi, ki so sodelovali v mednarodni navezi ponarejanja kreditnih kartic. Celotna prevara naj bi bila vredna kar 20 milijonov evrov.

V akciji, ki se je odvijala zadnji dve leti, so sodelovali policisti in kriminalisti iz 14 držav. Prva racija se je zgodila v Španiji, kjer je policija odkrila kar 120.000 ukradenih številk kreditnih kartic in 5.000 ponarejenih kartic. V akciji je bilo aretiranih 76 ljudi, obenem pa so odkrili tudi dva laboratorija, namenjena natančnemu ponarejanju.

Racije so se nadaljevale v Romuniji, Franciji, Italiji, Nemčiji, na Irskem in v Združenih državah, sledile so aretacije v Avstraliji, na Švedskem, v Grčiji, na Finskem in na Madžarskem. Z generalne policijske uprave so nam odgovorili, da o akciji španskih kolegov niso bili obveščeni. Prav tako v akciji slovenska policija ni sodelovala niti nimajo informacij, da so bili med aretiranimi tudi slovenski državljani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.