Ponarejene dokumente je teroristom urejal iz Italije

Foto: EPA
Foto: EPA
Na jugu Italije so aretirali Alžirca, ki ga iščejo v Belgiji v okviru preiskave ponarejenih osebnih dokumentov, ki so jih uporabljali napadalci v torkovih terorističnih napadih v Bruslju in novembrskih v Parizu ter njihovi sodelavci, so poročali italijanski mediji, ki navajajo policijske vire.
Oglej si celoten članek

Osumljenca, 40-letnega Djamala Eddineja Oualija, so prijeli v mestu Bellizzi v južni regiji Salerno na podlagi evropskega zapornega naloga.

Operacijo so skupaj izvedle protiteroristične in specialne enote policije.

Osumljen je sodelovanja v kriminalni mreži, ki izdeluje ponarejene dokumenta za nezakonite priseljence, je poročala italijanska tiskovna agencija AGI. V Belgijo naj bi ga izgnali v prihodnjih dneh.

Sum policije je vzbudil, ko je lokalni uslužbenec za migracije preverjal njegovo dovoljenje za bivanje. Moškega z istim imenom, ki je pripadal isti kriminalni mreži, je policija iskala od 6. januarja.

V njegovi delavnici so nato zasegli več sto digitalnih fotografij, med njimi tudi fotografije treh, ki so načrtovali novembrske napade v Parizu, tudi Najima Laachraouija, samomorilskega napadalca na bruseljskem letališču.

Poteka tudi preiskava, kako je Ouali prišel v Italijo, kot tudi o mreži, katere član naj bi bil.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:44 27. Marec 2016.

    Ponarejene dokumente je teroristom uredil Italijan.<br />Isto kot Slovenec čefurskega porekla.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.