Svet
20 ogledov

Ponarejene dokumente je teroristom urejal iz Italije

Karabinjeri preiskujejo kraj, kjer so streljali na Roberta Adinolfija. Strelec j EPA
Na jugu Italije so aretirali Alžirca, ki ga iščejo v Belgiji v okviru preiskave ponarejenih osebnih dokumentov, ki so jih uporabljali napadalci v torkovih terorističnih napadih v Bruslju in novembrskih v Parizu ter njihovi sodelavci, so poročali italijanski mediji, ki navajajo policijske vire.

Osumljenca, 40-letnega Djamala Eddineja Oualija, so prijeli v mestu Bellizzi v južni regiji Salerno na podlagi evropskega zapornega naloga.

Operacijo so skupaj izvedle protiteroristične in specialne enote policije.

Osumljen je sodelovanja v kriminalni mreži, ki izdeluje ponarejene dokumenta za nezakonite priseljence, je poročala italijanska tiskovna agencija AGI. V Belgijo naj bi ga izgnali v prihodnjih dneh.

Sum policije je vzbudil, ko je lokalni uslužbenec za migracije preverjal njegovo dovoljenje za bivanje. Moškega z istim imenom, ki je pripadal isti kriminalni mreži, je policija iskala od 6. januarja.

V njegovi delavnici so nato zasegli več sto digitalnih fotografij, med njimi tudi fotografije treh, ki so načrtovali novembrske napade v Parizu, tudi Najima Laachraouija, samomorilskega napadalca na bruseljskem letališču.

Poteka tudi preiskava, kako je Ouali prišel v Italijo, kot tudi o mreži, katere član naj bi bil.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar čavez
    čavez 10:44 27.marec 2016.

    Ponarejene dokumente je teroristom uredil Italijan.Isto kot Slovenec čefurskega porekla.