"Ponižani zaradi barbarizma tujih turistov"

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
"Sprehajajo se po mestu v kopalkah, ki ne pokrijejo zadnjic, obnašajo se arogantno in grobo, nekulturno, kot da jim nihče nič ne more." To je ena izmed številnih izjav zoper obiskovalce Zrć, pri čemer izpostavljajo predvsem britanske goste. Oglasil se je tudi župan Novalje.
Oglej si celoten članek

Hrvaški mediji komentirajo, da se na otoku Pagu pravzaprav ne dogaja nič novega; Sodoma in Gomora kot vsako leto. Oglasil se je tudi župan Novalje Ante Dabo, ki je komentiral, da se letos divjanje obiskovalcev Zrć širi tudi v mesto. Izpostavil je nesprejemljivo obnašanje "barbarskih turistov", zaradi katerih je - kot je izpostavil - njegovo mesto "onečaščeno in ponižano", poroča Slobodna Dalmacija. Župan izpostavlja zlasti angleške goste.

"Dejstvo, da imajo angleški gostje za naše razmere visoko kupno moč jim še ne daje pravico, da se obnašajo na takšen način. Da stanovalce puščajo nemočne zaradi njihovega primitivizma, golote, pijančevanja in razuzdanosti, ki jih izkazujejo na ulicah našega mesta ter v apartmajih, ki jih uporabljajo," izpostavlja župan Novalje Ante Dabo.

Foto: Željko Mršić/PIXSELL Zrće

V Novalji v zadnjih dneh deluje več policistov in redarjev, a javni red in mir je ogrožen na vsakem koraku, še opozarja Dabo, pri čemer se opravičuje javnosti, češ da sta ugled in dostojanstvo mesta močno ogroženi zaradi tujih turistov.

"Kot župan se sprašujem, ali se lahko vsi ti mladi ljudje na tak način v tuji državi obnašajo nekaznovano, ali bi jih vendarle morali na nek način sankcionirati," razmišlja Dabo in nadaljuje, da se postavlja veliko vprašanje, ali lahko "njegovo veličanstvo", odtisnjeno na kosu papirja, a reče se mu evro, potepta temeljne vrednote, ki smo jih nasledili od svojih prednikov.

Foto: Klemen Štular Seksi mačke vročih julijskih Zrć

Župan Novalje je pri tem izpostavil, da so v mestu že leta 2013 uspeli izboljšati situacijo na plaži Zrće, a da se je slika predvsem zaradi številnih mladih Angležev zopet poslabšala. Dabo je komentiral še, da je od takšne vrste turizma res velik gospodarski učinek, vendar da se lahko zgodi, da takšni gostje preženejo tiste, ki so jim tradicionalne vrednote še mar. Organizatorjem Hideout festivala je javno sporočil, da se bodo morali v prihodnje obnašati v skladu s pravili, ki jih predpisuje mesto Novalja.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 07:16 1. Julij 2017.

    26 let se že ne pustimo ropati prijateljskim Hrvatom. Tja pač niti v sanjah ne hodimo. Številni Slovenci pa kar …

  • 20:26 30. Junij 2017.

    Tipično za Hrčke , pridite do meje , dajte nam Ojrote in se obrnite domov. Sicer to mene ne gane …

  • 19:16 30. Junij 2017.

    Kaj je Hrteki ,hoteli ste turizem po vzoru Španije ,Grčije ...............imate pa alternativo v burkah ! Odločite se .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.