Ponosneži zavzeli Zagreb

Foto: Žurnal24 gay pride, zagreb, istospolni, homoseksualci Foto: Žurnal24 V noči na nedeljo je bil Zagreb spet prizorišče homofobičnega napada. (Foto: Miš Foto: Žurnal24 zagreb, istospolni, homoseksualci, gay pride Foto: Žurnal24 zagreb, istospolni, homoseksualci, gay pride Foto: Žurnal24 (Foto: Mišo Lišanin / Cropix) Foto: Žurnal24 zagreb, istospolni, homoseksualci, gay pride Foto: Žurnal24 zagreb, istospolni, homoseksualci, gay pride Foto: Žurnal24 istospolni, gay pride, zagreb, homoseksualci Foto: Žurnal24 gay pride, pes, istospolni
V Zagrebu se je na deveti paradi ponosa Gay Pride zbralo 600 udeležencev, ki so opozarjali na pravice istospolno usmerjenih. Hujših izgredov ni bilo, policija je priprla tri razgreteže.
Oglej si celoten članek

Povorka je svojo pot začela na „Trgu homofobije“, kot so udeleženci poimenovali Trg žrtev fašizma, piše vecernji.hr. Okoli 600 udeležencev je pohod po Zagrebu, pod sloganom „Hrvaška to lahko pogoltne“, izvedla pod budnim očesom 200 policistov. Letošnja tema je bila svoboda seksualnega izražanja.

Na Trgu bana Jelačića se je povorka srečala s pripadniki Hrvaške čiste stranke, ki jih je pričakala z transparenti, s katerih se je dalo razbrati „izvirne“slogane kot so "Ne damo Hrvatsku" (Ne damo Hrvaške), "Ubij pedera" (Ubij pedra) ter "Da je Bog htio pedere stvorio bi Adama i Stevu" (Če bi Bog želel pedre, bi naredil Adama in Steva). Mavričniki so jih naslovili s „fašisti“, a do izgredov ni prišlo.

Policija je v svoje prostore privedla le tri razgreteže, ki jim je sprevod očitno pognal kri po žilah, zaradi poskusa napada na udeležence parade ponosa. Dva od njih sta še mladoletna in čakata na starše, da jih pobereta.

Organizatorji so ob koncu dogodka izrazili zadovoljstvo s številom udeleženih, katerim se je pridružilo tudi 20 gostov iz Beograda, ki so izjavili, da bodo podobno manifestacijo izvedli tudi v svojem domačem mestu.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.