Popolna prepoved za francoske otroke

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Francoski parlament je sprejel odločitev.
Oglej si celoten članek

Ena izmed obljub francoskega predsednika v predvolilni kampanji je bila tudi ta, da si bo prizadeval za prepoved uporabe mobilnih telefonov v osnovnih šolah. Parlament je danes sprejel takšno odločitev.

Politični nasprotniki francoskega predsednika odločitev komentirajo kot politično reklamo predsednika, ki ne bo ničesar spremenila.

Po novem bo v francoskih šolah, v katere hodijo otroci, stari do 14 ali 15 let, prepovedana uporaba kakršne koli naprave, s katero se je možno povezati na svetovni splet, tako telefonov kot tablic. Izjema bo uporaba naprav v pedagoške namene; o pravilih bo odločala vsaka šolska ustanova zase.

Srednje šole bodo v skladu z novimi pravili lahko popolnoma ali delno prepovedale uporabo mobilnih telefonov in tablic.

Francoski zakon o šolstvu sicer že zdaj prepoveduje uporabo mobilnih telefonov med učnimi urami in na mestih, ki jih kot takšne opredelijo interni pravilniki.

Nova pravila Prepovedali telefoniranje v avtu, tudi, ko avto stoji

Nevarno! Več kot polovica tega na svojih telefonih ne počne!

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.