Avto
16648 ogledov

Prepovedali telefoniranje v avtu, tudi, ko avto stoji

telefoniranje med vožnjo Anže Petkovšek
Nad telefone v avtomobilu z vse strožjimi pravili.

Na francoskih cestah je prepovedan uporaba mobilnih telefonov. V Franciji je uporaba mobilnega telefona prepovedana tudi, ko avto stoji.

Telefoniranje med vožnjo enako opitosti Avto Telefoniranje za volanom enako opitosti

Francoski vozniki, ki bodo želeli telefonirati, bodo morali vozilo parkirati na parkirno mesto, v nasprotnem jih bo doletela globa. 

Raygo telefon in vožnja Avto Telefoniranje med vožnjo bo varnejše

Francija se je namreč odločila zaostriti svoje zakone o varnosti v prometu. Cilj je zmanjšati število mrtvih na cestah in izboljšati varnost v prometu. Prepovedano bo telefoniranje, tudi, če boste avto parkirali ob cesti. Tudi, če bo motor vozila ugasnjen. Kazen za telefoniranje je 135 evrov, piše Le Figaro. Za sedaj je predvideno, da bo telefoniranje dovoljeno le na parkirnem mestu, motor vozila pa bo moral tudi tam biti ugasnjen.

AVP in raziskava vpliva mobilnikov Eksperiment agencije Avto AVP testira, kako voznikovi možgani gledajo v napačno smer

Edina izjema je primer prometne nesreče ali podobne situacije, ko bo dovoljeno poklicati prvo pomoč. To je nadaljevanje prizadevanj francoskih oblasti, da izboljšajo varnost na cestah. Pred tem so hitrost na cestah z dvema prometnima pasovoma zmanjšali iz 90 km/h na 80 km/h.

iphone x vrsta Avto Iphone končno zna tisto, kar znajo androidni telefoni že dolgo
Komentarjev 20
  • tomaz 12:04 11.februar 2018.

    Dejstvo je, da je telefoniranje med vožnjo zelo moteče in da je prav, da je prepovedano, čeprav to vsi včasih kršimo, če ne drugače ko se oglasiš in klicatelju poveš, da ga boš poklical nazaj. Res je pa tudi, da ...prikaži veča tudi, da pri nas pri vseh zakonodajah hočemo biti bolj papeški od papeža, pa naj bo kadilski zakon, zakon o drogah, itd. Povsod bi morala obveljati neka uravnovešena razumna logika, tako si pa nekateri prav trudijo, kako bi še bolj zakomplicirali.

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 10:02 11.februar 2018.

    Ti novi strožji zakoni so samo zato,da se napolni državna blagajna!! Če bi bilo vladajočim res kaj do državljanov kot trdijo nebi vladajoči dovolili,da je že skoraj polovica državljanov na pragu revščine medtem,ko se njim cedita med in mleko!! Da ...prikaži več boste vedele politikom je popolnoma VSEENO koliko se nas pobije na cestah njim je le,da je blagajna polna saj samo tako lahko polnijo svoje račune v davčnih oazah!!

  • Snežinko 09:42 11.februar 2018.

    Članek je napisan bedasto. Iz njega namreč nikakor ni mogoče razbrati ali je telefoniranje "prepovedano in pika" ali je prepovedano samo telefoniranje v roki (kot je dec na sliki). To je izredno pomembna informacija - za vse razen (očitno) za ...prikaži več avtorja članka... kaj naj zdaj, ko bom v Franciji? Telefoniram prostoročno ali ne, spoštovani G.P.?