Avto
5603 ogledov

Iphone končno zna tisto, kar znajo androidni telefoni že dolgo

iphone x vrsta Epa
Applovi telefoni so z najnovejšo posodobitvijo programske opreme pridobili lastnost angela varuha v prometu.

Apple je najavil, da njihov posodobljen operacijski sistem iOS 11.3 za iphone in druge mobilne naprave podpira napredno lociranje uporabnik (Advanced Mobile Location - AML), ki bo avtomatsko obvestil reševalne službe o lokaciji, če bo uporabnik sprožil klic v sili. 

Ko uporabnik pokliče na 112 (ali 911), bo AML aktiviral GPS in wi-fi v telefonu ter na center za obveščanje poslal tudi SMS z natančnimi koordinatami, kje se nahaja. Androidni telefoni funkcijo AML podpirajo že vrsto let. Vendar pa morajo AML tehnologijo podpirati tudi mobilna omrežja po državah, kjer pa gredo stvari počasneje.

Benoît Vivier iz vseevropskega združenja klicne številke 112 (Eena), je za Žurnal24 pojasnila, da AML lociranje v sili prek mobilnika v Sloveniji že deluje pri dveh od treh operaterjev. Eden od njih, ki ga ni želela imenovati, pa se še sooča z določenimi tehničnimi težavami. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.