Popustil nasip južno od Houstona: "Odidite takoj!"

Foto: EPA Poplave v mestu Houston, Teksas Foto: EPA Poplave v mestu Houston, Teksas Foto: EPA Poplave v mestu Houston, Teksas Foto: EPA Poplave v mestu Houston, Teksas Foto: EPA Poplave v mestu Houston, Teksas Foto: EPA Poplave v mestu Houston, Teksas Foto: EPA Poplave v mestu Houston, Teksas Foto: EPA Poplave v mestu Houston, Teksas
Teksas je obiskal ameriški predsednik Donald Trump, ki je obljubil, da bo zvezna vlada pripravila popoln odziv na katastrofalne poplave.
Oglej si celoten članek

Južno od mesta Houston v ameriški zvezni državi Teksas je zaradi poplavnih voda popustil obrambni nasip na območju Columbia Lakes. Oblasti so pozvale tamkajšnje prebivalce, naj nemudoma zapustijo območje. "Nasip na Columbia Lakes je popustil. Odidite takoj!"  So tvitnile oblasti okrožja Brazoria, kjer pozivajo prebivalce, naj opravijo le najbolj nujne telefonske klice, saj je sistem preobremenjen.

Z dveh večjih jezovih v okolici Houstona so v minulih dneh že postopa dvigovali zapornice, da bi preprečili prelivanje vode čez jez. Zato je  voda zalila domove na območju Buffalo Bayou, kjer so ceste že pod vodo. Velik del na širšem območju Houstona, največjega mesta v Teksasu, je sicer poplavljen zaradi obilnega deževja, ki ga je prinesla tropska nevihta Harvey, ki je to zvezno državo dosegla v petek kot orkan.

 
Oblasti so vpoklicale 12.000 rezervistov, ki bodo pomagali pri reševanju. Pričakujejo, da bo približno pol milijona ljudi potrebovalo pomoč, približno 30.000 ljudem bodo morali zagotoviti streho nad glavo.
 
V nesrečah, povezanih s hurikanom Harvey, je umrlo najmanj devet ljudi.

Na območje je prišel tudi ameriški predsednik Donald Trump s soprogo Melanio. Ob obisku Corpus Christi, ki ga je Harvey prizadel kot prvega ob prihodu v Teksas, je Trump mora biti spopadanje s posledicami Harveyja biti vzor za spopadanje z nevihto: "To želimo narediti bolje kot kdor koli prej. Šlo je za epske razsežnosti. Nihče še ni videl česa takšnega."

Kot na sodni dan Mesto pod vodo, številni mrtvi, bolnišnice so morali evakuirati

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.